- 2½ dl quinoa
- 4 dl vatten
- 1 msk grönsaksbuljong (pulver, inte kub!)
- 1 förpackning vita bönor (sköljda) eller 3 dl frysta vita bönor
- ½ lök
- 1 vitlöksklyfta
- 6 msk potatismjöl
- Himalaya salt
- (en näve hackad färsk koriander eller timjam eller oregano)
- Kokosolja att steka i
- Skölj quinoan ordentligt. Koka den i 4 dl vatten och buljongpulver i drygt 10 minuter. Låt svalna.
- Hacka lök och vitlök. Mixa under tiden alla andra ingredienser förutom potatismjöl och kokosolja i en matberedare. Blanda ihop quinoa och bönmixen i en skål, och tillsätt potatismjöl.
- Forma smeten till biffar och stek i kokosolja några minuter på båda sidorna på svag värme.
Vitkålssallad:
Strimla vitkål (ca 1/4 vitkålshuvud)
Riv morötter (1-2 st)
mosa en avokado och pressa i en halv citron
Blanda allt i ett.
Blomkålsris:
Kör ett blomkålshuvud i matberedare till fina gryn. Koka upp lätt saltat vatten och låt blomkålen koka upp i ett par minuter. Sila bort vattnet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar