5.5.15

Quinoabiffar, vitkålssallad, blomkålsris

Receptet delvis anpassat från sidan www.sandt.nu

  • 2½ dl quinoa
  • 4 dl vatten
  • 1 msk grönsaksbuljong (pulver, inte kub!)
  • 1 förpackning vita bönor (sköljda) eller 3 dl frysta vita bönor
  • ½ lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 msk potatismjöl
  • Himalaya salt
  • (en näve hackad färsk koriander eller timjam eller oregano)
  • Kokosolja att steka i

  1. Skölj quinoan ordentligt. Koka den i 4 dl vatten och buljongpulver i drygt 10 minuter. Låt svalna.
  2. Hacka lök och vitlök. Mixa under tiden alla andra ingredienser förutom potatismjöl och kokosolja i en matberedare. Blanda ihop quinoa och bönmixen i en skål, och tillsätt potatismjöl.
  3. Forma smeten till biffar och stek i kokosolja några minuter på båda sidorna på svag värme.


Vitkålssallad:
Strimla vitkål (ca 1/4 vitkålshuvud)
Riv morötter (1-2 st)
mosa en avokado och pressa i en halv citron
Blanda allt i ett.

Blomkålsris:
Kör ett blomkålshuvud i matberedare till fina gryn. Koka upp lätt saltat vatten och låt blomkålen koka upp i ett par minuter. Sila bort vattnet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar