13.5.15

Dagens lunch: Avokadopasta a la mamma Mia


400-500 g pasta (ristagliatelle/quinoapasta/bönpasta/algpasta/bovetepasta)


1 vitlöksklyfta
1 lime
2 mogna avokadon
salt
(svartpeppar)
olivolja
1/2 dl cashew/pekan/mandlar
En näve basilika/koriander
1 dl spenat (ka möjligtvis fungera med nässlor/kirskål, risken för stark smak dock överhängande)
1/2-1 dl hett vatten

För att öka variationen i smaken går det att lägga till 1 dl soltorkade tomater eller 1 dl stekta små bacon bitar.


Beredning:

Koka pastan enligt instruktionerna (varierar mycket beroende på vilken sorts gf-pasta du väljer). Medan pastan kokar, lägga alla ingredienserna (enbart limes saft) förutom vattnet  i matberedaren och kör tills slätt. Tillsätt lite vatten åt gången tills det är en bra konsistens på såsen. Rör ihop pastan med den gröna röran. Tillsätt soltorkade tomater, räkor eller baconbitar till sist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar