3.5.15

Nässelsoppa /spenatsoppa

Nässelsoppa

1 liter hemlagad ekologisk köttbuljong eller 1 liter vatten + 3 msk ekologisk grönsaksbuljongpulver (inte kuber!)
1 halv squash
1 lök
3 l färska rensade/sköljda nässlor eller 300 g spenat
1,5 dl blötlagda mandlar
muskotnöt
salt 
1 ägg per man



Beredningen

Tina upp den nedfrysta köttbuljongen under dagen. Stekte skalad squash och lök i olivolja på låg värme. Kör nässlorna i matberedaren och tillsätt i stekpannan. Koka upp vattnet/buljongen. sätt över nässelblandningen i den puttrande buljongen. Mal ner mandlarna med lite vatten till en slät kräm med mixer. Tillsätt den till soppan. Kör slätt med stavmixer. Tillsätt salt och muskotnöt. Koka upp ett ägg per person, skala och dela i två halvor. Voila!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar