8.5.15

Lördagens recept: scones, stek, grönsakspaj

Frukost: Scones i muffinsformar

5 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
20 g ghee (smör)
2 dl glutenfri havremjölk/kokosmjölk
lite honung
sesamfrön eller solrosfrön till topping

Sätt ugn på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt honung. Sillsätt ghee (eller smält smör) och havremjölk. Rör ihop klicka i muffinsformar eller forma till billar. strö på sesamfrön eller solrosfrön. Grädda i 15 minuter.



Lunch: Nötstek och rotsaker i ugn

1 kg nötstek
Salt

Rotfrukter och rödlök
oregano/timjan/rosmarin
salt
(honung)


Sätt in rumstempererad nötstek i ugn på ca 100 grader i några timmar. Salta i något skede.

Skala och skär rotfrukterna i bitar.  Sätt dem på en plåt krydda och sätt på några klickar honung om så önskas. I ugn på 180 tills mjuka (ca 30-40 minuter beroende på vilka rötter du valt).


Middag: Grönsakspaj

Deg till pajskal
8 potatisar
1/2 tsk salt
1/2 tsk oregano/timjan
(vitpeppar)
2 msk olivolja

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och grovriv potatisen.Blanda i kryddorna och oljan. Platta ut degen i en ugnsfast pajform. Förgrädda i 20 minuter.

innehåll:
100 g broccoli
1 röd/grönpaprika
10-15 urkärnade oliver
1 tomat
2 dl kokosmjölk
1 dl vatten
1-2 ägg
salt, peppar
(oregano)

Lägg ut alla ingredienserna i passliga bitar på det förgräddade pajskalet. Blanda ihop kokosmjölk med ägg, salt, peppar och oregano. Grädda i 35 minuter tills stanningen lagt sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar