25.2.15

Ett skepp kommer lastat med...vitaminer!

Så blev det sedan så att vårt skepp som vi skulle ta över till fjällen i väst aldrig kom att se oss gå ombord idag. Pga ett lindrigt sjukdomsfall i familjen bestämde vi oss för att skjuta upp avfärden. När barnet hostar natten igenom och termometern visar på 37,5 på morgonen kan det kännas bättre att avvakta en dag än att ge sig iväg på nya upptäcksfärder.

Så vi har tagit det lugnt idag och lastat våra egna skepp med välbehövlig näring. Peppat med vitlök, ingefära, honung, och citron. Till kvällen var svaret blankt nej då det önskades jogurt. Vi försöker undvika mjölkprodukter vid förkylning, eftersom det kan vara slämbildande och orsaka mer skada än nytta just då. Istället gjorde jag en mjölkfri variant av jogurten, fullspäckad med vitaminer. Så god att ingen opponerade sig mot dess nyttighetsfaktor.

Vitaminjogurten:
1 msk chia frön,
2 dl vatten
1 avokado
1 fryst banan ( i bitar)
5-10 jordugubbar
1 näve eko-cashew nötter
10 ml fryst havtornssaft
1 tsk vaniljpulver
1 krossad spirulinatablettTilläggas kan, att vi aldrig varit så här välförberedda inför en resa. Vi hann t.o.m. dammsuga och tvätta bort all smutstvätt. Kanske det lönar sig att fejka avfärden med en dag i fortsättningen också så att vi hinner få allt gjort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar