24.1.15

Glutenfria lördagsscones

Hittade detta recept imorse då jag fick för mig att vi skulle ha scones till frukost. Lite modifierat enligt egna behov (mjölkfritt):

Scones_
4 dl mandelmjöl
1 msk psyllium husk
1 tsk soda
1 tsk arrowroot (ersätt soda och arrowrot med 2 tsk bakpulver, mitt var slut)
1/2 tsk salt
3 msk ghee eller kokosolja
1,5 dl havremjölk eller mandelmjölk
1 ägg
1 msk chiafrön
1 msk solrosfrön
1 msk pumpafrön

blanda de torra ingredienserna. Tillsätt fettet. rör i mjölken, ägget och chiafröna. Låt vätskan dra in i några minuter. Klicka ut den lösa smeten på bakplåtspapper och forma till scones (mina blev ca 15 cm i diameter). Strö solrosfrön och pumpafrön ovanpå. Grädda i ugn 15 minuter i 200 grader.

Passar bra med mosad avokado!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar