6.1.15

Taggad - bring it on!

Jag har nu insett att det är lönlöst för mig att försöka leva ett liv utan åtaganden. Det finns så mycket jag vill göra och jag kan inte gå omkring och hänga läpp för det. Livet ska levas, fullt ut! Men man kan inte jobba simultant på flera projekt om det inte finns lite ordning runt omkring. Jag blir galen av att springa omkring och söka saker och känna att jag inte har koll på någonting. Så nu, efter nästan fyra år av totalkaos på alla plan, nu är det dags... under detta år har jag hittills jobbat hårt med att få ordning på hemmet. Det började med byte av skrivbord...kan ni fatta att största delen av de senaste åren av mitt liv har spenderats vid detta miniskrivbord (! ). Men som sagt det nya skrivbordet lösgjorde en hurrikan av energi som vi använde till att ordna upp många knutar I vårt hus.
Nu har jag läst fyra självhjälpsböcker och känner att jag är redo att påbörja mitt nya liv. Goodbye Slarvmaja...kanske.Först ut David Allens Få det gjort. Han betonar rutiner och ordning på pappren. Nu har jag skapat en plats för obetalda räkningar och bestämt att torsdag eftermiddag är betalningsdag. Imorgon ska jag köpa arkiveringsfiler, 15 st, En för varje månad, en för skattereferenser, en för 'behöver kandke ngn gång', och en för 'Aktiva, bör åtgärdas'. Jag har också planerat ordna upp mina phd referenser och sätta mer tid på planering för att inte göra onödigt arbete.
Nästa: Flylady och sink reflections. Igen strikta rutiner i hemmet morgon och kväll. viktigasy enligt henne är en skinande ren diskho. Som jag polerade för att ta denna bild! :)
Både Flylady och Allen talar om vikten att hålka ordning på lösa grejer. Allen tycker man ska reda upp allt på en gång. Jag försökte men det var lite övermäktigt... så nu följer jag Flyladys rekommendation: Ett problemområde per dag. Jag har också läst Feng shui boken igen, tre år sedan senast, och den här rensa-i-röran-taktiken bemästrar jag inte ännu. Mycket saker som jag inte lyckas frigöra mig från... som skokartongen från gymnasietiden, mycket intressanta saker i den. Nåväl den här röran motsvarar väl något energifält i mitt liv. Ständigt problemområde, ska fokusera på det under kvällsrutinerna.
Familjekalender ett måste.
Nycklar, utgående post, en krok på barnens höjd för deras jackor. Nu gäller det att skapa rutiner här bara...
Resultatet av rensningen. Utgående sålda prylar. Posten nästa!
Och den sista boken: av en exslarvmaja, Lotta Abrahamsson, Full Koll. Även den med viktiga lärdomar, som t.ex. rutiner i vardagen...ordning på saker, veckoplanering, månadsplanering, årsplanering...

I say bring it on!

3 kommentarer:

  1. Jag lider av lite samma problem när det gäller att hålla ordning och organisera, särskilt gällande små grejer och pappershögar. Borde verkligen följa ditt exempel här när det gäller att få lite ordning :) Var har du annars köpt den där grejen i trä där du förvarar papper och pennor på bilden? Antar att de finns lite överallt allt köpa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo inte är det lätt. Tror den kom till oss från Ikea I något tidigare försök att bli organiserad. Hittade den i ett skåp då jav rensade i röran.

      Radera