14.5.13

Recept: Blåbärsmjukglass


Hemma hos är vi till stor del mjölk-, gluten- och sockerfria. Det har visat sig vara en utmaning att hitta på mellanmål och kvällsmål. Vi har då istället satsat på riktig och näringsrik mat, men barnen vill ändå ha något att äta innan det är dags att gå och sova.


Den här gjorde jag till kvällsmål igår.


Blåbärsmjukglass

2 avokadon
100 g frysta mangon
200 g blåbär
1 påse probioter
1 tsk vaniljpulver
2 msk havremjölk

Kör i mixern tills mjukt. Strössla med kokosflingor.




2 kommentarer:

  1. Hejsan. Får jag fråga vad "en påse probioter" är. Och var köper man? Och vad är det bra för?

    Mvh Pia

    SvaraRadera
  2. Probioter är samma som mjölksyrebakterier. Vi köper dem i pulverformat i påsar från hälsokostaffären. Lönar sig att rådfråga vilka som är bäst. Det finns många olika. Jag försöker ge en halv påse per dag och vardera barnen, med varierande framgång, därför gömmer jag dem i deras (kalla) mat ibland. Glassen är ypperligt gömställe!

    SvaraRadera