16.1.14

Bakarglädje

Två kvällar i rad har familjen fått  njuta av nybakat bröd. Det har inte varit jag som stått för den insatsen utan dottern. Två dagar i rad har hon kommit hem från förskolan, tagit fram både mjöl och skålar och ställt sig demonstrativt på köksgolvet och sagt: mamma jag vill baka någonting. Och eftersom mamma haft fullt upp med sina egna matprojekt (fick igår en leverans på 1 kg lever, 2 kg kofett, 1 st hjärta, 5 kg ben) har dottern fått sköta sina projekt helt själv. Resultatet? Igår slukade hela familjen hennes hirs-bovete flatbröd. Idag var vi smått förargade att hon inte gjort fler havrebullar än 6 stycken.

Det är de här små detaljerna man får glädja sig över när man 10 minuter tidigare fått höra skriken om att "aaaaaaaallla andra får både det ena och det andra" och man känner sig djupt skyldig för att man valt en annan väg att vandra. För vad kan vara bättre än bakarglädje? Speciellt om det involverar naturliga råvaror som inte ger oss knip i magen eller andra åkommor?

På tal om naturliga råvaror, jag sitter här och planerar veckoslutets favorit i repris: Arbis-kursen som jag ska hålla om hur man bakar utan socker, gluten och mjölk. Uppdaterar lite recepten, några nykomlingar finns med, gör inköpslistan för imorgon och funderar lite på upplägget. Ska bli roligt att träffa de nya kursdeltagarna! Få se hur våra bakverk lyckas den här gången!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar