15.12.13

Terapibilder

Bästa antistress terapin är att sätta sig ner och titta på vågornas kraft och inse att vad som än händer så fortsätter de här vågorna att slå emot klipporna och det vita skummet blandas med sanden på stranden. Fram och tillbaka, fram och tillbaka - i det oändliga.

Samma gäller solen: betryggande att veta att just på det här stället går solen ner i horisonten varje kväll. Eller som min 4-åriga son utbrast: "mamma det blir dag i Finland nu"! Just så: balans i allt: natt i Chile, dag i Finland.

En utbränd kompis tog tillbaka livskraften genom att starta upp en keramikverkstad för fyra månader sedan. Byggnadsingenjör till utbildningen, men titta vad hon kan! Underbart vackra kreationer!

Tanter i terapi:  mitt i centrum av Santiago finns en liten gränd där det säljs allt som har med pyssel att göra. Där ordnas olika workshops för intresserade för att lära sig olika handarbetstekniker. Underbart! 

Mer tantterapi på andra sidan gränden.

Jag tog den här bilden ifall jag någon gång skulle behöva träknappar, bara att ringa in på bilden och skicka till svärmor. Knappar är billiga i frakt. Sedan kom jag ihåg min barndomsterapi: att leka med mormorsknapplådor - vilket mecca för mej! Det var före Tiimari kom in i bilden...

Galningar - så heter de här skaldjuren på spanska (locos). Ingen terapi för dem, utrotningshotade dessutom, säljs bara viss tid på året.

Men det här är min terapi: Fisk från Mercado Central, där fiskförsäljarna slänger piropos (smickrande ord) trots min stora mage. Huvudet som masseras på bilden blev sedermera en fisksoppa, för 1 euro fick vi fiskbuljong och tillräckligt med fiskkött för en fullstor soppa. Fiskhuvuden kan vara köttiga i Chile!

Kolla in brudparet! Är de inte vackra! Jag trodde det var riktiga rosor på tårtan, visade sig vara sockermassa som dottern gladeligen avnjöt när festen tog slut!

Tänk att ha en sådan hör bakgård, inne i en metropol. Det är förresten en urskog - väldigt sällsynta, speciellt inne i Santiago. Terapisk natur.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar