6.12.13

Det där med att dra upp till bergen...

I mitt nyssinlagda inlägg nämner jag att jag har en himla lust att ta mig ut till den riktiga roten till min kunskapstörst: mapuche-byar nere i söder. Varken tid eller omständigheter spelar mig i händerna just nu - fast hur mycket jag skulle vilja. Jag får bara nöja mig med att tänka att om det ska ske så kommer det att ske...en annan gång.

Sen ser jag följande bild från alternativ chilensk media postas på Facebook:

 1454588_344217299051110_355185568_n
...med rubriken: "Oberoende fotograf fängslad under dom mot unga mapuche i Angol".


...Så tänker jag att det kanske är lika så bra att varken tid eller omständigheter tillåter några extravaganser denna gång...kankse lika så bra att patiperra del norte förvandlats till en rotad hemmafru... tillsvidare...2 kommentarer:

  1. Oj du milde, den här gången ska du nog vara glad för att du inte kan ta dig till byarna! Det kunde gå riktigt illa. Det är inte meningen att du ska vara där under den här resan verkar det som.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Can't say I haven't been warned... Men helt ärligt så tror jag att den här sortens nyheter är del av spelet: ju mer det tutas ut att det är farligt att röra sig i konfliktområdena, destu mindre vågar folk ta sig dit och destu mindre vet vi om vad som egentligen pågår där. Men som sagt, inte min grej denna gång.

      Radera