13.7.14

Den tiden på året

Så var det dags igen att samla ihop vinterns vitamin/sötmaförråd. När vi bunkrar upp med lokala bär behöver vi mindre långväga dyra vinterfrukter. Först ut idag, dryga litern av egna blåbär. Det ser inte lovande ut för de bären i år, frosten tog en del av plantorna i vintras och.det konstiga vädret har inte varit gynnsamt för dessa bär. Men jissus så härligt det är att plocka bär och lyssna på havets brus.  Snacka antistressterapi alltså!

På vägen hem svängde vi in via jordgubbsodlaren i Vassor. Där stod 10 kg färdigt plockade obesprutade gubbar och väntade på oss. Imorgon får vi en leverans till. Det gäller nämligen att vara snabb nu, gubbarna har klarar vädret bra men den här hettan gör att säsongen är snabbt förbi. Dessutom kan ett ösregn nu ställa till det.

Våra egna gubbar ligger och mognar sakta maj under täckväv, något jag tog till i min desperation då trastarma alltid hann före oss till landets röda bär.

Dagens sorg har att göra med skadedjuren som attackerat min bönor, alla kålsorter, och nu även några tomatplantor. Vet inte om det är samma kryp på dem alla men för sjutton, hur blir jag av med dem? vinägervatten  fungerar tydligen inte. Kanske läge att kolla i någon bok...

Men titta på bären, en fröjd för ögat, inte sant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar