5.7.14

Snacka om blindhet

Jissus. 60% anser att Finlands ekonomi är på väg åt fel håll. Och sedan totalfokus på konsumtion, tillväxt, och företagande a la 60-talet.

Det här är orsaken till att medierapporteringen blir bristfällig. Bredda antalet 'experter' som intervjuas! För bland de där som inte anser att ekonomin är på rätt väg finns antagligen en hel del som inte tycker att mer konsumtion är lösningen, tvärtom, att vägen mot rätt håll handlar om något annat. Speciellt tror jag inte att många vill tillbaka till 60-talet.

3 kommentarer:

 1. Jo, expertfältet är lite skevt, det håller jag med om. Läste du om minibussarna som säljer slow food i Stockholm i dagens blad då? Det vore nåt för oss att satsa på! Mobil mat i långsam tappning, for the win!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det missade jag mellan fotbollsmatcherna och lekstugsbygget på gården. Annars skulle det inte vara en dum idé med lite minislowfoodsbussar på fotbollskuppen. Tänker att pyytipanna, glass och chips inte kanske är den bästa födan för 10.000 fotbollsspelare/deras föräldrar. Men mina tankar sitter ändå mest fast i drömmen om Gustavsro...

   Radera
 2. Jo jag läste ditt inlägg om det. Håller med! Finns mängder med exempel på användare som tar över tomma hus tills de säljs eller restaureras till en ny verksamhet. Som Prags Have i Köpenhamn där man smällt upp stadsodling på en gammal industrimark. Man vill alltså skapa gemenskap där det finns outnyttjad mark. Hoppas att Vasa stad kontaktar givrum.nu och lägger upp Gustavsro som exempel.

  SvaraRadera