14.7.14

Dagens saldo

Känns som om den här dagen flög förbi. Vill anteckna vad som hände så jag själv fattar att saker faktiskt blev utförda mellan allt såsande. Mycket såsande just nu, huvudet känns om en enda såsmaskin faktiskt. Undrar när jag ska vakna en morgon och kunna känna att såsandet är en fas som hör till det förflutna. Kommer det att någonsin hända? Nåväl man kan göra saker också såsandes...

1. Frukost: gröt med färska bär...fick tjata för att barnen skulle äta sina portioner.

2. Pannkaka i ugnsform för att använda upp det sista av veckans mjölk. Tar inga risker när rötmånad närmar sig. Dessutom behöver kidsen mellanmål till sin simskola som började idag.

3. Baby vaknar och ler. Dagens absoluta höjdpunkt. Det där skrattet som kommer enda från magmusklerna. Oslagbart. Därefter följer kackandet, blöjbyte, påklädning (av baby, själv och övriga ungar ännu i PJ).

4.Slänger återstående mjölk i kastrull för att bli till jogurt, trycker på tvättmaskinen för att tvätta tvätt som blev på hälft igår. Kollar tvätten som är på tork i bastun. Mjölken passerar magiska.80 gradersträcket och kokar över. Samlar trots det ihop sju jogurtburkar och låter mjölken svalna för att åka in i maskin.

5. Förflyttar mig utomhus för att hänga upp tvätten trots överhängande risk för regn. Hänger upp och kommer på att grönsakslandet borde rensas och täckas med torrt gräs innan regnvädret slår till. Börjar rensa. En unge vill plocka jordgubbar. Fram med korgen och på samma gång hämta ut missnöjd baby som får sitta i bilstol medan mor sjunger Inse vimse och rensar ogräs.

5. Föräldrarna anländer med 10 kg jordgubbar och det börjar regna. Får hjälp med att plocka ner den nyssupphängda tvätten.

6. Lunch och matsäckförberedelser. Samt simskolepackning. Allt med babygråt som underhållning i bakgrunden. Matpaus för baby innan barnen får sin lunch.

7. Vi kommer oss iväg. Jag i väldigt omatchande länkkläder med hopp om att kunna ta en runda medan ungarna simmar. Fail, min närvaro behövs första dagen. Istället för att få jobba upp svetten springandes med vagn får jag sitta och bli klibbig under en klibbig al, djupt försjunken i småprat med en annan simskolemamma (hej, kan vara inlaw om knappt 20 år, meet the inlaws, he.).

8. Vi kommer oss hem just innan det börjar ösregna (och åska). Dagens bedrift: får ungarna att duscha sig själva och hänga upp sina simkläder. Därefter allmänt trötthetskrik innan de flyr till grannen (love my neighbor!, lär dem finska dessutom). Somnar ammandes på soffan.

9. Föräldrarna anländer för andra gången. Jag tar chansen och flyr fältet till butiken. Dagens lugna stund.

10. Väl hemma är tutten (nappen) försvunnen. Fixar gårdagens frysta jordgubbar och en köttsoppa from scratch och underhålls av babygråt. Snabbamning. Fixar snabbmiddag på stekt potatis och rökt sik (soppan är för kommande dagar).
Skickar iväg familjens tre män på tuttuppköp.

11. Middag, buu--klubb,  10 kg jordgubbsrensning.

12. kvällsrutiner, ungar i säng (efter sedvanligt såsande). Soffan!!! Det är nu man egentligen ska varva ner med joga/meditation, men jag får se på ett program om döden på tv. Sköter på samma gång obesvarade emails från de senaste dagarna. Ännu kvarstår disken i köket,.komposten, koll på vad ösregnet ställt till med i mina grödor (pionerna ligger slaka...). Ja och en dusch, helst kall sådan.

Dagen kan summeras i ett ord:,Såsikvadrat.

Men imorgon kan vi glädja oss åt både pannkaka OCH köttsoppa färdiga i kylskåpet. Ja och 20 kg frysta gubbar. Party!

Ha det gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar