29.6.14

Tänk om!

För någon dag sedan pågick en diskussion på en kompis Facebooksida huruvida högsta förvaltningsdomstolen beslut om att Gustavsro i Hemstrand inte får rivas. Jag kommenterade att man ju kunde göra huset till bed&breakfast och en Slow restaurang. Blev nerbuad av övriga i tråden, huset är ett ruckel, blir aldrig lönsamt. Så,idag. Ledaren i lokaltidningen tar fasta,just precis på det här, hur huset skulle kunna föevandlas till ett ekologiskt mecca för Vasa. Jag får en idé.

Tänk om byggnaden kunde restaureras med frivilliga krafter. Det måste ju finnas en hel de expertis om gamla hus här i regionen. Tänk om trädgårdsentusiaster kunde förena sin kunskap i en präktig örtträdgård. Tänk om man kunde aktivera utländska volontärer som kunde komma och lära sig om hur man restaurerae gamla förfallna hus. Tänk om huset kunde bli en träffpunkt för alla som brinner för en långsam livstil och äkta mat, men som i sin ensamhet hittills inte kunnat hitta sin plats i dagens hektiska samhälle. Tänk,om,huset på riktigt kunde bli en b&b och.Slow restaurang. Tänk om!

Tänk om vi kunde tänka om,och sluta fokusera på bara det individuella och istället börja bygga ett kollektivt lokalsamhälle där talkoandan och viljan att förändra drev folk till att ställa upp, att frivilligt bidra med sin expertis. Tänk om stadens beslutsfattare också skulle inse värdet i en sådan satsning. Tänk om!

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Slow Foods nästa projekt?

   Radera
  2. Det skulle vara ett stort projekt, men tänk om, tänk OM vi skulle lyckas!

   Radera
  3. Ja, TÄNK OM! Kan du inte drag i några trådar, du känner ju folk som på riktigt vet vad som är på gång. Sen kan jag fixa en expert som på riktigt vet om crowd funding, som skulle vara aktuellt i detta fall.

   Radera