17.6.14

Ekosmarta Stockholm

Säga vad man vill om de modemedvetna Stockholmarna, men det är ändå ganska häftigt att nu då klimatänket och den ekologiska maten är i ropet är de snabba att haka på här i Nordens metropol. Vi har haft nöjet att bo i Gärdet den här gången på ett vandrarhem. Här svischar kostymklädda Lidingöbor förbi på sina hojar på väg in till jobbet i innerstan. Jag har känslan av att dessa herremän tröttnat på bilköer (kanske också vägtullar) och insett att det är både klimat- och tidssmart att sätta sig på hojen. Köerna vid cykeltrafikljusen får mig att tänka på Köpenhamn.

Kompisen berättade igår hur de fryst ner ett styckat lamm i vintras och hur vissa Ica-butiker i Stockholm slutat ta i danskt kött pga dess dåliga miljörykte. Och när både kaffet, jogurten, myslit och äggen är ekomärkta på vamdrarhemmets frukostbord, ja då känner man att något revolutionerande är på gång.

Nu ska vi ta oss över till vår sista anhalt på denna resa: paradisöriket i Östersjön, la isla bonita, dvs Åland. Få se vad mativrarna där hittar på sedan sist. Alltid lika trevligt.

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar