12.4.15

Mina valfrågor som behöver få ett svar

1. Var står kandidaterna/partierna i GMO-frågan. Importerad gmo-soja, odlad gmo-gröda?

2. Var står kandidaterna/partierna i frågan om kemikalierna i jordbruket, då framförallt användningen av glyfosater (Roundup)?

3. Var står kandidaterna/partierna i frågan om skolmaten, margarin åt barn, de snedvridna statliga kostrekommendationerna? Vilka åtgärder tänker de ta för att förbättra skolmaten?

4. Varifrån har kandidaterna fått pengar och rätten till att klistra landsvägen full av deras smilande nunor? Jag bryr mig inte om hur de ser ut, jag vill höra deras ståndpunkt i sakfrågor och anser att valkampanjande i vägrenen är miljöförorening.

5 Var står kandidaterna/partierna i frågan om att uppmuntra småskaligt ekologiskt jordbruk?

6. Var står kandidaterna/partierna i kärnkraftsfrågan (då främst Fennovoima)?

7. Var står kandidaterna/partierna i förhållande till degrowth-tankar och omställningstankar?

8. Var står kandidaterna i frågan om handelsavtalet ttip med USA?

9. Var står kandidaterna i frågan om utvigdad gruvdrift i vårt land?

10.  Var står kandidaterna/partierna i förhållande till ett helt nytt samhällssystem som istället för att bejaka tävling och konkurrens  fokuserar på att återställa och sköta om den värld vi lever i.

De frågorna vill jag ha svar på. Är inte intresserad av tomma ord som solidaritet och tolerans. Jag vill höra klarspråk och klart ledarskap. Bryr mig inte om höger/vänster-markerande diskurser. Vår värld är alldeles för viktig för mänsklighetens överlevnad för att några smilande nunor vid vägrenen ska ges rätten att fortsätta berkymmerslöst våldföra sig på naturen, människan inkluderad, i fyra år till. Upp till bevis nu och kanske jag då också orkar ta mig upp från sofflocket om några dagar ...

Och en grej till... hur i herrans namn kan det vara ok att förhandsröstningen sker i en matbutik? Vilken känsla av cirkusdemokrati alltså...

3 kommentarer:

 1. Hittar du någon som svarar vettigt på detta så posta det hit snälla! Ang nr 4 så brukar jag tänka att den som tar bort varenda affisch efteråt skulle kunna få min röst om ingen annan lämplig kandidat dyker upp.

  Förresten, vi ses på lördag på kurs! :) jag anmälde mig idag. Jag ska ta med din bok då som jag lånade i somras. Du kanske saknar den! :)

  /Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skoj att du kommer! Länge sen sist!

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera