16.3.13

När rosa blir svart och när svart blir brilljant!

För en gångs skull en Disney "produktion" som jag hittar nyttiga lärdomar mellan raderna...
För att koncentrera mig på det goda och inte det onda (filmen lämnar en viss besk smak...) så vill jag ta fram hur fint det är att det idag finns människor som vågar vara kritiskt kreativa. Jag är glad att se unga talanger som kan sätta ord på vad som är fel på det här sättet.

Det får min obönhörligen att tänka på en dokumentär-film som en väninna rekommenderade härom dagen (efter att vi träffats och talat livets mening över en middag i Helsingfors i början av veckan....hmmm...). Filmen var kanske lite "spacey" eller "new age" men där fanns definitivt godbitar värda att fundera på. Den heter Indigo Children och handlar om barn med speciella gåvor, som har förmågan att se sådant som andra inte kan se, eller som är extremt begåvade inom ett visst område. Dokumentärens huvudbudskap är att det är viktigt att låta barnen utveckla sina egna begåvningar och att man absolut inte ska ta kol på deras brilljans med droger (till ADHD barn) eller skräpmat (socker, snabba kolhydrater).

Den här Disney-killen är definitivt brilljant. Om han är indigo vågar jag inte uttala mig om. Men om du klarar av en dos med new age utan att bli helt hispig tycker jag att du ska ta en titt på filmen. 


1 kommentar:

  1. Vilken häftig Disneyvideo! Jag ska ta mig en titt på dokumentären i nåt senare skede, låter intressant.

    SvaraRadera