3.5.15

Tacokött, guacamole, polentabiffar


Tacokött: stek maletkött och krydda med salt och spiskummin (och paprika)
300 g malet kött
spiskummin
salt
(paprika)


Guacamole
3-4 avokadon
1 lök
3 tomater
salt

Hacka löken i kallt vatten (så slipper du tårar och smaken blir mildare). Mosa avokadon. Skär tomaten i små bitar. Lägg över allt i en skål, salta rör om. För att guacamolen inte ska gulna kan du låta en avokadokärna ligga i.

Polentabiffar
7,5 dl vatten
1-2 msk grönsaksbuljongspulver (inte kuber)
1,5 dl polenta
0,5 dl olivolja/kokosolja

Koka upp vatten och buljong. Vispa ner polentan och låt koka på låg värme i 6 minuter. Häll upp gröten i en vattensköld form. Låt svälla och svalna. Skär polentakakan i trekanter. Stek dem i olivolja/kokosolja på vardera sidorna i en stekpanna. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar