Om bloggen och mejJag som figurerar bakom den här bloggen heter Maria Ehrnström-Fuentes, känd bland många vid mitt smeknamn Mia. Jag är trebarnsmamma, forskare, fru, matentusiast, burnigiri-kock, föreläsare, inspiratör, amatörsömmerska, amatörodlare, och ja just det, bloggare förstås. Det är några av de många roller som jag tar på mig under dygnets 24 timmar just nu. Många bollar, lite tid. 


Min forskning berör många olika områden men mest har den hittills handlat om hur legitimitet uppstår i konflikterna mellan stora internationella företag och små lokalsamhällen. Fokus har hittills legat på skogskonflikter i Sydamerika, en naturlig plats att utföra forskning på då jag även har familjeband till den kontinenten.
 

På bloggen hamnar de tankar, projekt, och recept som behöver en förvaringsplats. Bloggen är mitt bollplank om hållbarhet, legitimitet, mat, välmående, och livet i en familj som lever så långt som möjligt utan processad industritillverkad mat (brukar referera till 'scheiss' eller 'crap' här på bloggen) och satsar på äkta mat, utan socker, gluten och mjölk. 

 Här ryms allt från reflektioner om potatisen i jorden till abstrakta tankar om olika sorters värderingar och normer. Jag har en tendens att fundera extra mycket på frågor om hållbarhet, trädgårdsodlingar, kost&hälsa, stressfritt leverne under småbarnsåren. 

2 kommentarer:

  1. Träffade dina föräldrar idag. Kan inte komma ihåg när vi träffades senast men det var lääänge sedan. Blev bara så nyfiken när jag hörde att du bloggar mycket om kost. Kost intresserar mej likaså mycket och efter att jag surfat lite omkring på din blogg så ser jag att vi har samma syn på kost. Roligt. Kommer att följa dej av intresse. Jobbar med företags ledargrupper där jag hjälper nyckelpersoner att greppa ledarskapet över sin egen hälsa. Det gäller kost/aktivitet/vila. Ha ett gott slut på detta år och en ännu bättre start på 2014. Du kanske vet att du o din bror har tre småkusiner (alla fullvuxna redan sedan länge :) som ännu lystrar till namnet Lönnqvist. Jag är kusin till din far :) mvh Magnus www.clover.fi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nämen hej Magnus! Roligt att du hittat hit. Intressanta projekt du har på gång, hör gärna mer om vi någon gång har chans att ses!

      Radera