15.5.15

Kvällens pizza

Pizzadegen tar jag rakt ur mitt kurshäfte, varsågoda:




Pizzabotten
(för fyra småpizzor, ryms på en plåt)
3 dl vatten
5 tsk fiberhusk (psylliumhusk)

4 dl bovetemjöl
1,5 dl rårismjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk oregano (valfritt)
1 msk olivolja


Tillredning:
Blanda fingervarmt vatten med fiberhusk i en skål. Blanda med elvisp eller matberedare och låt svälla i 5 minuter. Blanda i övriga ingredienser med elvisp eller matberedaren. Smörj händerna med olja innan du knådar degen,  eller använd rårismjöl/bovetemjöl för att trycka ut degen/kavla degen till små pizza bottnar. Grädda i ugn 5-10 minuter. Lägg på ekologisk tomatpuré och valfria ingredienser. Toppa med en stänk olivolja. Grädda i 30 minuter i 180-200 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar