Pizzabotten
(för
fyra småpizzor, ryms på en plåt)
3 dl
vatten
5 tsk fiberhusk (psylliumhusk)
4 dl bovetemjöl
1,5 dl rårismjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk oregano (valfritt)
1 msk olivolja
5 tsk fiberhusk (psylliumhusk)
4 dl bovetemjöl
1,5 dl rårismjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk oregano (valfritt)
1 msk olivolja
Tillredning:
Blanda
fingervarmt vatten med fiberhusk i en skål. Blanda med elvisp eller matberedare
och låt svälla i 5 minuter. Blanda i övriga ingredienser med elvisp eller
matberedaren. Smörj händerna med olja innan du knådar degen, eller använd rårismjöl/bovetemjöl för att
trycka ut degen/kavla degen till små pizza bottnar. Grädda i ugn 5-10 minuter.
Lägg på ekologisk tomatpuré och valfria ingredienser. Toppa med en stänk
olivolja. Grädda i 30 minuter i
180-200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar