10.5.15
Morotssoppa
Ingredienser
Kycklingbuljong/ 1 liter vatten+grönsaksbuljong
4-5 morötter
1/3 butternutpumpa
1 lök
olivolja
gurkmeja
2 dl kokosmjölk
citronsaft från en citron eller apelsin och skalet från en ekoapelsin
ingefära (en tumstor bit eller 2-3 tsk)
2 tsk gurkmeja
salt
brynta solrosfrön för att lägga till vid servering, eller persilja, eller räkor.
Beredning
Stek hackad lök i lite olivolja. Skala och skär morötterna och pumpan i bitar. Koka i buljong. Tillsätt löken. Låt koka tills mjukt. Tillsätt gryddor, citron/apelsin och till sist kokosmjölken. Salta efter behov.
Etiketter:
kostomställningsutmaning,
lunch,
middag,
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar