5.4.15

Påskgott -gf, mf, sf natürlich!

Avokado-lime kaka:

Botten
75 g dadlar
1,5 dl blötlagda och avrunna cashews
1,5 dl blötlagda och avrunna mandlar.

Kör i beredare. Tryck ut i form med löstagbara kanter och bakplåtspapper under.

Fyllning
3-4 avokadon
3 dl blötlagda och avrunna cashews
Juice ur 3 limes
1 msk kokosolja
2-3 msk agave/honung/lönnsirap/kokossocker

Kör slätt och fyll på i kakformen. Låt stå i frys 1-1,5 h (eller i kallt över natten).

Limekokosbollar:
Blanda ihop resterna från de två delarna ovan. Fyll på med lite dadlar, cashew, lime juice och kokosflingor. Kör till smet. Riv citronskal och blanda med kokosflingor. Rulla bollarna i citron/kokosblandning. Låt stå i kallt i ca 1 h.

Bönbollar
3 dl kalla kokta svarta bönor
0,5-0,75 dl kakao
150 g dadlar
2-3 msk kokosolja

Kör slätt. Rulla i havtornspulver/ kokospulver (eller lucuma). Man kan rulla i bipollen men det blir stark bipollensmak...bara för extrema smaklökar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar