Här kommer ett recept på lasagne som även fick godkänt av vår lasagne-expert, italienska au pairen. Jag gjorde två formar så vi skulle ha hela veckoslutet då jag har inbokat ännu en bakningskurs imorgon och på söndag planerar jag stå med huvudet uppochner i trädgården. Nåväl, man ska aldrig grädda lasagne på förhand med min man i närheten...eller resten av familjen. Åtminstone finns hälften kvar ännu. Lås på kylskåpet ikväll...
lasagne, mf, gf,
Glutenfria lasagneplattor
250 g maletkött
1 lök
500 g tomatsås
4 vitlökaklyftor
300 g butternutpumpa
1 burk kokosmjölk
Olivolja
Salt
Oregano
Beredning
Koka upp pumpabitarna (skalad). Häll bort vattnet. Tillsätt kokosmjölk och salt. Kör slätt med stavmixer. Hacka löken och bryn lätt i olivolja. Bryn köttet. Tillsätt tomatsås, pressad vitlök, salt och oregano. Rada lasagneplattorna i form. Lägg köttsås och pumpasås ovan på. Fortsätt tills formen är full. Hyvla några skivor ost på om du tål mjölk, annars en skvätt olivolja. Grädda i ugn i 40 minuter på 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar