MEN, eftersom vi ändå inte kan åka via Kotipizza på vägen hem så måste det finnas nödlösningar i vardagen. Morotssoppa är en sådan nödlösning. Men man kan inte äta morotssoppa varje vecka... Så idag blev det butternut squash soppa. En nödlösning tackvare mitt exotiska uppköp hos Kodial för någon vecka sedan, hela 4 euro kostade den squashen, så dyrt blev det inte heller,
Jag kom ihåg att jag hade sett ett recept i någon av mina paleo-böcker för något år sedan och mycket riktigt, hittade två olika recept. Gjorde en kombi av båda med lite egen touch på det hela (röda linser) och med mycket (lite för mycket faktiskt) kanel på soppan så åt även barnen med god aptit!
Här receptet:
Butternut squash-soppa
1 butter nöt
salt
1 liten tetra (200 ml) kokosmjölk
ca 1 dl röda linser
en handfull pekannötter
muskotnöt
kanel
Skala den buttra nöten, gröp ur kärnhuset och skär i kuber på 2 cm. Låt koka i saltat vatten, tillsätt urskäöljda linser efter fem minuter, låt koka 15 minuter till eller tills allt är mjukt. Häll bort det mesta av vattnet. Tillsätt kokosmjölken och pekannötterna. Mixa till slät soppa med mixerstav. Krydda med muskot/kanel enligt egna önskemål.
Voila! Dekorera med grönt om det finns i skåpen, annars låt bli.
Så där, nu då jag fått vila lite kan jag ta itu med att koka upp det där highlander-fettet som ännu ligger i kylskåpet och väntar på tillagning!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar