30.1.14
Conviviality - Slow middag hemma hos oss
Kolla in Maggies inlägg om den första mysiga Slow Food middagen som vi ordnade ganska extempore hemma hos oss. Initiativet togs egentligen för att lokaltidningen håller på att göra en artikel om vår nya förening men det var så trevligt och avslappnande trots att flera av oss skulle vidare på annat program att det här absolut inte var sista gången vi ordnade en sådan "conviviality" som det lär ska heta när Slow Foodare träffas över good mat. Reportern frågade varför vi tror att det är så ovanligt med sådana här vardagsmöten över en god bit mat här i vår kultur. Vi pratade om den hektiska livsstilen, perfektionismen och människors behov av att planera sin kalender tre veckor på för hand. Men ska man leva i nuet gäller det att ta vara på de här ögonblicken. Och på riktigt: när man ordnar knytkalas och alla hjälper till i köket så kan även en helt vanligt vardagsmiddag kännas lyxig och avstressande på samma gång. Mer sånt!
Kom förresten ihåg att Slow Food Ostrobothnia ordnar en föreläsning tillsammans med Arbis och Ritz den 18.2 med svenska vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hennes bok "Ett Sötare Blod". Vi har också bjudit in alla svenskspråkiga kommuners kosthållschefer för en gruppdiskussion om det söta blodet i den offentliga maten efter evenemanget. Eller också kan man delta i en workshop om mat i hemmet som leder till ett mindre sött blod. Kom ihåg att anmäla via Vasa Arbis.
Etiketter:
Roten till den goda maten,
Slow Food
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar