3 dl glutenfria havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl kokosflak
1 dl hackade mandlar
1 dl hackade valnötter
0,5 dl linfrön
1, 5 dl dadlar
1 finhackat äppel
4-5 msk kallpressad kokosolja
1 msk kanel
Om man är allergisk mot nötter kan man byta ut valnötterna och mandlarna mot pumpafrön och öka på de andra ingredienserna (framförallt solrosfröna, kokosflaken och linfröna)
Blanda allt i en skål. Strö ut på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugn i 130 grader i 45 - 60 minuter. Rör om emellanåt så att allt är jämnrostat när det är färdigt. Låt svalna på plåten. Förvara i lufttät burk. Enligt Paleoparents håller müslit några månader i rumstemperatur. Hos oss är det nog slut före det... men om man vill vara säker kan man förvara i kylskåpet.
På väg in i ugnen. Kolla handen, alltid med! :-) |
Färdigt! |
Ser gott ut. Jag snubblade över detta just som jag tänkte att jag borde röra ihop lite mysli.
SvaraRaderaOch som svar på din fråga på min blogg: vi har inte flyttat till landet ännu, men jag har liksom noll tid att blogga (och läsa bloggar) med en liten som sover korta dagssömner och hänger uppe till kl. 22 på kvällen.
Lite farligt gott faktiskt... Förstår att det är besvärligt att hitta tid!
SvaraRaderaBörjade just läsa din blogg och jag älskar den! Stort tack för viktiga läsvärda inlägg och superbra tips!
SvaraRadera/Karin
Roligt att hõra!
Radera