Päronkaka
1 dl bovetemjöl
3 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 skalade och rivna päron
3 ägg
1 msk juice från lime eller citron
kokosolja
1 dl bovetemjöl
3 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 skalade och rivna päron
3 ägg
1 msk juice från lime eller citron
kokosolja
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt rivna
päron och äggulor. Vispa äggvitorna vita och vänd ner i smeten. Grädda i 180
grader ca 20 minuter i form smörjd med kokosolja.
Jordgubbstopping
1,5 dl cashewnötter
1 dl chiapudding (ca 1 msk chia/1,5 dl vatten)
200 g frysta jordgubbar
1 mogen banan
4 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
3 msk pressad saft från lime
Blanda alla ingredienser i matberedare/mixer. Ställ i kallt för rätt konsistens. Om man vill att fyllningen ska stelna kan man öka på mängden kokosolja. Bred över kall kaka. Som dekoration fungerar färska bär eller kokosflingor väl.
1,5 dl cashewnötter
1 dl chiapudding (ca 1 msk chia/1,5 dl vatten)
200 g frysta jordgubbar
1 mogen banan
4 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
3 msk pressad saft från lime
Blanda alla ingredienser i matberedare/mixer. Ställ i kallt för rätt konsistens. Om man vill att fyllningen ska stelna kan man öka på mängden kokosolja. Bred över kall kaka. Som dekoration fungerar färska bär eller kokosflingor väl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar