Let's go.
Mjukglass i gräset. Sommarn kan börja! |
En dag saknade vi våra parkluncher i Helsingfors så mycket att jag gjorde korvsoppa och sen satte vi oss på parkbänken och låtsades vara i vimlet i Haga-parken. Mysigt. |
Mina rabarber och jordgubbspajer, gluten och sockerfria (dock lite honung i toppingen). |
Cupcakes - sockerfria, mind you! |
Sallad och dillodlingen när det bästa ännu inte hade passerat.. Fast just nu äter vi bara av den här grönsalladen. |
Tackar Ruisrock för att vi fick lära känna det här vildsvinet. |
När de femstjärniga hotellen inne i Åbo var fullsatta valde vi att ta in på en lantgård i Merimasku. Mycket behaglig upplevlse. |
'Konstverken utanför vårt lilla krypin i en 1700-tals byggnad. |
Getter och får på grönbete - och våra gulltottar likaså. |
Ett slag för jämställdheten....Tuppen vaktar sina höns. Precis som det ska va - för att få lite ordning och reda i huset! |
Smakbyns matbod: Lokal åländsk mat. Det är sånt här jag skulle vilja se mer av i Österbotten. |
Den glada grisen från lunchen i Micke Björklunds smakby. Skapligt god. Rotmoset slukade jag i ett nafs! |
Det sockerfria barnkalaset. Version 3. Fruktspett, broccolin och kokosbollarna var en hit. |
Kaka anno 2013: chokladglasskaka, gjord på fryst banan, kokosgrädde och raw cacaopulver. Skapligt gott - tyckte en del av gästerna... |
Mitt nya morgonmål: Chia blandat med mandelmjölk, toppat med egna blåbär. Vardagslyx. |
Lätt lunch på sommarstället. Ibland orkar man inte bry sig. Tomatsåsen: tomatsås blandat med gurksallad. |
Dagsskörden en dag i början av augusti |
Bär från egen gård (och grannens hallon som kommit över på vår sida). |
Krusbärskräm och bakom lite torkade nässlor. |
Zucchini skörd |
Hinner de bli färdiga innan hösten? |
Zucchini lasagne: en stor (egen!) zucchini, olivolja, en röra av glutenfria havregryn, vatten och maletkött blandat med kokosmjölk och kokt ris.. |
Åh, ser underbart ut! Skålarna i utflyktsbilden, varifrån är de? Är de plast eller keramik?
SvaraRaderaDe är tyvärr plast. Köpta i Chile. De är väl nästan de enda plastburkar jag har kvar ännu, men så behändiga att jag inte kunnat göra mig av med dem. Men om de skulle finnas i keramik (eller metall!) så skulle jag definitivt satsa. Nu har vi bara kall mat i dem: morötter, gurka, nötter.
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera